Sparen of Beleggen?

Met deze rekentool kun je gemakkelijk een reëel inzicht verwerven in de voor en nadelen van sparen en beleggen. Nadat je een bij je uitgangspunten passend risicoprofiel hebt geselecteerd kun je hier aan de hand van verschillende rendementsscenario’s berekenen op wat voor eindbedrag je kunt uitkomen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld bepaaljeprofiel.nl Vervolgens kun je controleren of de kans dat je je financiële doelen gaat halen groot is of klein. En of je op grond daarvan wellicht je doelen of strategie zou moeten bijstellen.

Als je hieronder de inleg, looptijd en risicoprofiel ingeeft kun je de berekening laten maken. Vervolgens kun je het maatwerk rapport opvragen met meer informatie. Nog vragen? We horen graag van je. Succes met je keuze!

Maandelijkse inleg:
Eenmalige inleg:
Looptijd:

5 jaar
Wijze van beleggen:
?
?
?
?
?


Rendementen zijn onzeker en kunnen in de toekomst sterk variŽren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven resultaten betreffen een combinatie van verwachtingen op basis van de huidige waarderingen van beleggingscategorieŽn, historische en door de AFM voorgeschreven rendementen. Hier zijn vervolgens kosten van beleggen afgehaald om een reŽel beeld te schetsen. Nota Bene: Hoe langer je belegt, hoe betrouwbaarder de prognoses van het rendement worden. Als minimale periode zien wij 3 jaar voor Defensieve profielen en 5 jaar voor Neutraal. Voor Offensief en Zeer offensief geldt langer dan 10-15 jaar als minimale horizon. Deze rekentool wordt u gratis aangeboden. Hij is bedoeld als hulpmiddel en vertegenwoordigt geen aanbod om tot aan- of verkoop van effecten of enig financieel product over te gaan. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend en geen enkele aansprakelijkheid wordt door de ontwikkelaar aanvaard